Over fysiotherapie

De fysiotherapeut helpt u bij het verminderen, verhelpen of voorkomen van klachten van het bewegingsapparaat. Ook het behouden van functioneren kan een doel zijn binnen de fysiotherapie. 

Bij een eerste bezoek aan de fysiotherapeut zal er uitgebreid gevraagd worden naar de klachten die u ervaart; wat zijn uw klachten, wanneer ervaart u deze en hoe beïnvloeden deze uw dagelijks handelen? Aan de hand van dit vraaggesprek zal de fysiotherapeut een lichamelijk onderzoek uitvoeren om te achterhalen wat mogelijke oorzaken van uw klachten zijn. Hierbij zijn ook uw persoonlijke doelen belangrijk; wat zijn uw verwachtingen en wat wilt u bereiken?

Aan de hand van het onderzoek stellen we een behandelplan op, gericht op uw persoonlijke situatie en doelen. Aangezien geen lijf hetzelfde is, zal het behandelplan per persoon verschillen. Vaak is een behandeling opgedeeld in een stuk behandeling door uw fysiotherapeut en een stuk oefentherapie gericht op het grip krijgen op uw klachten, door oefeningen voor verbeteren van bijvoorbeeld beweeglijkheid, spierlengte, spierkracht, coördinatie of balans.